Dividendbeleggen

Dividend Aristocrats: beleggen in zekerheid

Binnen het dividendbeleggen heb je ook weer tal van vormen van beleggen en investeren. Je kunt beleggen in Amerikaanse dividendaandelen, maar ook inzetten op groeidividend en ondertussen genieten van de vaste uitkeringen. Zodoende genereer je een vast inkomen per jaar en ook soms per maand. Het is bij dividendbeleggen fijn om extra zekerheid te verkrijgen, want je weet simpelweg niet wat er met een bedrijf en het bijhorende dividend gaat gebeuren. Echte garanties krijg je niet, maar door in Dividend Aristocrats te beleggen toch wel heel wat meer dan normaal gezien. Want Dividend Aristocrats vormen een veelbelovende belegging Naast dat deze bedrijven veel respect ontvangen, mag je er ook nog eens op rekenen dat ze loyaal hun dividend alleen maar zullen verhogen.

Uitleg over Dividend Aristocrats

Dividend Aristocraten zijn een selectie bedrijven die al meer dan 25 jaar hun dividenduitkering verhoogd hebben. Dat is een voorwaarde om vermeld te worden in de begeerde lijst van Dividend Aristocrats in Amerika. Hier in Nederland kennen we ze ook, al telt hier een verhoging in dividend van 15 jaar op een rij. Door de uitkering van het dividend toe te laten nemen krijgen beleggers vertrouwen in het bedrijf en het bedrijf in kwestie verbindt aandeelhouders aan zich. In de VS is dividendbeleggen heel normaal en wordt het gebruikt als pensioen, want een pensioen zoals wij dat kennen, kennen ze in Amerika niet. Dividend Aristocrats zijn een solide, sterke en gezonde basis om vermogen in veilig te stellen. Door elke maand meer en meer te kopen groeien zowel de portefeuille als het dividend.

Dividend Aristocrats voordelen en nadelen

Het mag meer dan duidelijk zijn dat Dividend Aristocrats voordelen te bieden hebben aan jonge beleggers die dividend willen genereren. Een groot en mooi voordeel is dat je vrij zeker bent dat er op vaste momenten dividend aan je overgemaakt zal worden. Door je portefeuille uit te blijven breiden kun je na een poosje een passieve inkomstenstroom genereren met deze aandelen. De optie dat een bedrijf haar dividend niet verhoogt is er vrijwel niet, want het bedrijf in kwestie wordt dan niet meer gezien als Dividend Aristocrat. Een klein nadeel van Dividend Aristocrats is dat de aandelen zeer hoog gestegen zijn en naar verhouding zeker in het begin weinig dividend uitkeren. Tip: geef het dividend de ruimte en de tijd voor het voldoende gegroeid is om een meerwaarde te zijn. Voor beleggers die jong beginnen en nog volop de tijd hebben mogen aandelen van Dividend Aristocrats niet ontbreken.

Voorbeelden van Dividend Aristocrats

Uiteraard kun je er voor kiezen een deel van je portefeuille te vullen met aandelen van deze bedrijven. Dividend Aristocrats uit de VS genieten zeer de voorkeur, omdat dan met meer vertrouwen van te bevestigen is dat ze hun dividend zullen blijven vergroten. Amerikaanse Dividend Aristocrats zijn bedrijven die al langere tijd hun dividend verhogen. Dan gaat een minimum van 25 jaar op en veel bedrijven al meer dan 50 jaar. Bij meer dan 50 jaar op een rij een dividendverhoging spreken we van Dividend Kings en mag je van nog meer zekerheid uitgaan. Gaarne zetten we wat van deze Aristocrats en Kings in een overzicht: Starbucks, McDonalds, IBM, Chevron, AT&T, Abbvie, ExxonMobil, Amcor, PepsiCo, Cardinal Health, 3M, Coca-Cola, General Dynamics, Nucor, McCormick, Johnson&Johnson, Colgate-Palmolive, Sysco, Procter&Gamble, Emmerson, Hormel, Air Products, Lowe’s, Walmart, BD en Roper Technologies.

Conclusie

Voor beleggers is zekerheid er prettig. Met die zekerheid doelen ze op de uitbetaling van dividend. Door een terugkerend dividend kan de belegger bouwen aan een vast inkomen per jaar of zelfs per maand. Dividend Aristocrats zijn multinationals die al minstens 25 jaar achter elkaar dividend hebben verhoogd en daarmee beleggers zekerheid kunnen bieden die veel andere bedrijven niet te bieden hebben. Deze bedrijven zijn een goede aanvulling op je beleggingen omdat je vol vertrouwen kan zeggen dat dit dividend de rest van je leven door zal lopen. Let wel: aandelen van Dividend Aristocrats zijn vaak wel prijzigere aandelen om mee te starten, maar elke toekomstgerichte dividendbelegger kan even goed uitkijken naar mogelijk nieuwe Dividend Aristocrats op de lijst.
Maak simpel je website Eigen site maken